Skoči na vsebino

Vikend pri Didi

Kam? Na Kolpo!

Po dolgem času se vam Bingaloojevci spet javljamo. Zaključili smo z maturo in si privoščili manjši, zaslužen “vikend na off”, ki smo ga preživeli na Kolpi.

Žiga in Luka (Cili) sva se v soboto, 26.6.2021 odpravila na vikend počitnice k Diani (Didi). Zmenili smo se, da se ob 12.uri dobimo pri Didi. Žiga je prišel rahle 4 minute čez 12.00, Cili pa je zamujal kot vedno in prišel 12.14. Tam nas je čakalo obilno kosilo – makaroni z mletim mesom. Ko smo pojedli smo se z našim BingalooMobilom Cliotom odpeljali na bližnji hrib, imenovan Kozice, s katerega se razteza prelep razgled na Poljansko Dolino ob Kolpi. Po ogledu Poljanske Doline smo se preoblekli v kopalke, vzeli brisače in se odpravili na kopališče ob reki Kolpi. Tam smo položili brisače, se namazali s sončno kremo ter skočili v hladno, a osvezujočo Kolpo. Da smo se še dodatno ohladili, smo imeli s seboj še hladne koktejle, za našega voznika seveda brezalkoholnega, ki mora v sebi vedno imeti 0,0 ‰. Igrali smo se tudi igro Enka. Po končanem kopanju smo se odpeljali do okrepčevalnice v Kotu, kjer smo si naročili pohanega piščanca in pomfri. S polnimi želodci smo odšli na igrišče in tam postavili mrežo za odbojko. Odigrali smo nekaj iger, nato pa po napornem dnevu skočili pod odejo in trdno zaspali.

V nedeljo pa smo si po prespanem dopoldnevu privoščili kosilo, tik za tem pa se nam je pridružil še manjkajoči član Luka (Pili), ki je bil pred tem tudi na dopustu v Moravskih Toplicah. Skupaj smo se odpravili proti Kolpi. Ker je bilo že precej vroče je bil skok v Kolpo nujen. Sledilo je sončenje, igranje enke, sproščanje ob glasbi in pa predvsem smeh, ko smo Bingaloojevci lahko spet brezskrbno uživali. Vnaprej smo tudi že načrtovali naš naslednji podvig. Ko se je sonce iz naše plaže počasi poslovilo smo šli, lahko bi rekli “za soncem” in ga našli v Kotu in tam ponovno plavali in se predvsem nasmejali. Naredili smo nekaj skupinskih fotografij in se precej lačni odpravili v sosednjo okrepčevalnico na odličnega dunajca s pomfrijem. Dan se je že bližal koncu in počasi smo se bili primorani posloviti, saj je dva bingaloojevca čakala dolga pot do doma. Drug za drugim so BingalooMobili drveli proti domu, prijetno utrujeni, polni novih izkušenj in pripravljeni na nove dogodivščine.

0 0 votes
Ocena prispevka
Subscribe
Notify of
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments