Skoči na vsebino

Tedenski oddih na morju v Crikvenici

Morje!

Končno smo dočakali prvi skupni odhod na morje. Po kratki noči je ob 4.00 zazvonila budilka in čas je bil, da se Bingaloojevci Pili, Cili in Žiži odpravimo na pot. Ob 5.00 smo se odpeljali proti Predgradu, kjer smo pobrali še zadnjo potnico – Didi. Z do vrha napolnjenim avtomobilom smo oddrveli čez mejo. Ker je bilo še zgodaj, smo se ustavili na enem izmed počivališč, kjer smo spili kavo in odhiteli proti morju. Ob prihodu v Crikvenico smo se za naslednjih 7 dni nastanili v apartma Lisinski. Odšli smo na sprehod in malo raziskali okolico in center mesta. Po prihodu v apartma sta sledila še razpakiranje in nabava hrane v trgovini. Ko smo končno uspeli odtopiti čufte, smo pojedli še »kosilo«, čeprav je bilo to že bolj v večernih urah. Sledil je dolgo pričakovan prvi skok v vodo. Ob domačih sušenih dobrotah smo si zvečer ogledali še film Bad Boys for life, čeprav je film bolj gledal nas kot mi njega.

Po prvi noči smo se zjutraj ob prvi jutranji kavi in zajtrku osvežili in pripravili plan za prihajajoči dan. Po hitrem skoku v vodo in sončenju smo pojedli kosilo in se odpravili proti otoku Krk, natančneje proti Malinski, kjer smo si ogledali zapuščen Hotel Palace v Haludovem. Hotelu kar ni in ni bilo konca. Ob tem smo naredili nekaj odličnih fotografij, ker pa se je bližala noč, smo se morali odpravili nazaj proti apartmaju.

Po zajtrku je sledilo tradicionalno plavanje in malo sončenja. Ob vrnitvi v apartma smo igrali Monopoly in Activity ter se lotili kuhanja kosila. Sledilo je urejanje slik, nato pa spet skok v morje. Zvečer smo se odpeljali proti centru Crikvenice, kjer smo pojedli večerjo (dunajski zrezek in čevapčiči), pojedli še sladoled in se po sprehodu do cerkve “Bimbam” odpeljali nazaj proti domu. Didi je že odšla v posteljo, medtem ko ostali trije še nismo bili prav nič zaspani, zato smo se odločili za igranje družabnih iger, ki pa se je zavleklo dolgo v noč.

Po kratki noči smo malo pred enajsto končno pojedli zajtrk in zaradi slabega vremena ostali v apartmaju – čas za igranje družabnih iger! Po kosilu smo si ogledali prvi del filma Harry Potter, med tem pa se je tudi zunaj že razjasnilo in smo končno lahko odšli na plažo. Zvečer smo se naučili družabno igro Catan in se odpravili na prvo nočno kopanje.

Po zajtrku je Activity postal že naša stalnica, skoraj bolj kot skok v morje, čeprav smo okoli poldneva opravili tudi ta del. Po kosilu smo si ogledali prvi in drugi del filma Jaz, baraba ter se nato ponovno odpravili na plažo. Proti večeru smo odigrali še nekaj iger, odšli po pico, si ogledali še en del Harryja Potterja in se odpravili spat.

Po dolgem jutru smo se končno odpravili na plažo. Na njej smo ostali celo uro, ker je bilo prevroče, da bi se sončili. Po kosilu je sledil popoldanski počitek, nato pa smo se Pili, Cili in Žiži odločili za ponoven obisk hotela Haludovo in to je bila pravilna odločitev, saj smo odkrili še nekaj novih prostorov. Na terasi hotela smo si ogledali še sončni zahod in se nato odpravili proti avtu, se preoblekli v kopalke in se ohladili v morju. Obiskali smo še center Malinske, se sprehodili ob morju, obiskali luna park, nato pa lačni zavili še v picerijo. Po večerji smo se odpravili nazaj proti domu. Čeprav utrujeni, smo odigrali še eno igro Catana in končno zaspali.

In že je bil tukaj predzadnji dan. Takoj po zajtrku smo se odpravili na plažo in nato nazaj v apartma samo zato, ker je bil čas kosila, mi pa smo morali še v trgovino, ker je bil danes na meniju žar. Masterchef Žiži je kuhalnico kmalu predal Didi, zakaj, pa naj ostane skrivnost. Ogledali smo si še zadnji, tretji del filma Jaz, baraba in se nato vrnili na plažo, kjer smo se kopali in igrali enko. Odločili smo se, da še enkrat obiščemo center ter nakupimo spominke in podobno. Ko smo prišli nazaj, pa je že sledil začetek pakiranja.

Tedenski oddih končan

In prišli smo do konca. Po hitrem pakiranju in pospravljanju apartmaja smo se odpeljali iz Crikvenice. Najprej smo se ustavili v Jadranovem, nato v Kraljevici, v Njivicah in se povsod zaradi gneče odpravili naprej. Nato pa je odločitev padla, še tretjič smo se odpravili proti hotelu Haludovo, le da smo bili tokrat res samo na plaži. Ob petih pa je bil čas za naš odhod, vsi malo utrujeni smo šli proti avtu, se preoblekli in se odpravili na pot. Brez težav smo se vrnili nazaj v Slovenijo in v poznih večernih urah vsi štirje Bingaloojevci veseli in polni vtisov prišli domov.

5 2 votes
Ocena prispevka
Subscribe
Notify of
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments