Skoči na vsebino

Obiskala sva Veliko planino

Gremooo!

V petek, 4.9.2020, sta se Bingaloojevca Luka in Luka odpravila na vikend izlet na Veliko planino.

Ko je po napornem čakanju v šoli, ura končno odbila 13 je napočil odhod. Še zadnje polnjenje goriva in BingalooMobil je bil pripravljen na pot. Po dve urni poti brez postankov sta prispela do Kamnika kjer sta nakupila vse potrebno za preživetje. Okrog 16. ure popoldan sta končno prispela na cilj in prejela ključe svoje glamping hiške v Slovenia Eco Resortu pod Veliko Planino. Ko sta se namestila in pojedla kosilo, je bil čas za krajši počitek. Po narejenem planu za naslednji dan sta se spontano odpravila do izvira Kamniške bistrice, naredila par lepih fotografij in se odpravila nazaj na pot. Cesta ju je vodila v Tunjice kjer sta občudovala razgled in ugotovila da njuna želodca že kličeta po novi dozi hrane. Burgerji pri 7 burgerju so bili odlična izbira. Sita sta se nato odpravila nazaj proti začasnem domu, pogledala film in se odpravila v svet sanj, novemu dnevu naproti.

Novo jutro

Bližnja cerkev je odbila 8, naša Bingaloojevca pa sta že pridno zajtrkovala in se z novimi močmi odpravila na postajo gondole kjer sta pustila BingalooMobil, se oblekla in pripravila, kupila vstopnici in se z gondolo in sedežnico pripeljala do vrha Velike Planine. Po nekaj slikah iz vrha so prišle na vrsto kravice, ki sicer nad njunim božanjem in bližino niso bile najbolj navdušene. Raziskovala sta vetrnico v kateri snega na žalost ni bilo, občudovala razgled in pohajkovala po planini. Po nekaj urah hoje se je ponovno oglasil želodec in ker ga ne smemo pustiti čakati smo ga hitro napolnili z odličnim sirovim štrukljem. Čas je bil za odhod v dolino. Njuna pot se je nadaljevala do slapa Orglice. Po dolgem dnevu in hoji po soncu je bila pot kar precej naporna a vendarle jima je uspelo. Bingaloojevca sta se odžejala z hladno vodo in se odpravila nazaj proti domu. Po osvežitvi pod tušem sta se odločila za malo bolj sofisticirano večerjo in se odpravila v pol ure oddaljene Hotemaže, v znano Kruhkerijo Gorjanc. Najedla sta se odličnih kruhkov in se odpravila nazaj proti Kamniku. Kljub ne tako pozni uri sta omagana prišla nazaj do hiške in kaj kmalu zaspala, polna novih vtisov in zadovoljstva.

Lepega je konec, čas za odhod

In že je bila nedelja in čas za odhod domov. Po zajtrku je bil BingalooMobil naložen in pripravljen na pot. Bingaloojevca sta se ustavila se na gradu Kamnik in si mesto ogledala tudi iz zraka nato pa se odpravila proti Ljubljani. Sledil je čas za nakupovanje. Po slalomiranju med trgovinami sta se ustavila na kosilu ter se odločila za ogled filma v Koloseju. Po odličnem filmu pa je bil zares čas za odhod domov. BingalooMobil je po avtocesti drvel proti domu in ju varno pripeljal domov. Po vikendu polnem dogodivščin in smeha je bil čas za vrnitev v realnost.

Do naslednjič!

0 0 votes
Ocena prispevka
Subscribe
Notify of
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments